Smaker från Fjällbacka

Läcker kokbok för alla som älskar västkusten!

Två saker förenar deckarförfattaren Camilla Läckberg och stjärnkocken Christian Hellberg. De kommer båda från Fjällbacka och de älskar att äta och laga mat. Camillas matintresse har funnits med ända sedan barndomen då det väcktes av fadern. Hon är en hängiven läsare och samlare av kokböcker men tycker även om att experimentera i köket och hitta på egna recept.

Christian Hellberg, även känd som Sillen, är en välkänd profil i Fjällbacka sedan sin tid på restaurangen Bryggan. År 2001, då han arbetade på Trädgår’n i Göteborg, blev han utsedd till Årets kock och numera arbetar han på lyxkrogen F12 i Stockholm.

Nu har Camilla och Christian samarbetat kring ett gemensamt drömprojekt. En kokbok som är en hyllning till barndomens Fjällbacka och den mat som de förknippar med livet på västkusten. De har återvänt till alla sina smultronställen och lagat mat på plats bland kobbar, sjöbodar och fiskebåtar.

I Smaker från Fjällbacka delar de med sig av sina favoritrecept. Alltifrån rätter med havets delikatesser till tips på enkel picknickmat och läckra efterrätter. Boken innehåller ca 60 recept och är uppdelad i sju kapitel som alla inleds med en personlig text av Camilla Läckberg.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.